Vybíráme zahradní grily
Pokud chcete uspořádat party, oslavu narozenin nebo rodinnou sešlost s grilováním, bez toho aniž byste si vybrali mezi grily, to nepůjde. Naštěstí je na trhu mezi venkovní grily opravdu z čeho vybírat. Venkovní grilování si také zaslouží pěknou úroveň stolování a mezi potřebnými doplňky by neměl chybět ani velmi praktický podnos nebo grilovací náčiní. Když si chcete opravdu vyhrát, podepište si třeba i své steaky, protože to vaše přátele a hosty jistě nadchne. Zkuste jim naservírovat maso se vzkazem nebo s jejich vypáleným jménem. Jde o takzvaný značkovač, který vám umožňuje označit steaky pomocí sady písmen. Zakoupit se dají i ke grilování špízů, buřtů a klobás nerezové jehlice, třeba i dvojité. Ryby pak patří na grilovací rožeň, ale musí se s nimi manipulovat opatrně, mají totiž tendenci se přilepit.
Zahradní grily a grilování s čerstvými bylinkami
Na zahradě se dá perfektně grilovat a místo klasický hamburgerů a steaků se můžete pustit třeba i do grilovaného kuřete. Místo klasiky zkuste použít třeba čerstvou majoránku, tymián, rozmarýn anebo šalvěj. Hodit se může třeba i petrželka, libeček a pažitka. Jde o základní bylinky, ze kterých lze vytvořit nejrůznější velmi chutné směsi na potřebné grilování masa. Hodit se vám může ale i meduňka či levandule a samozřejmě i bazalka. Pokud máte bylinky pěstované na okrasném záhonu či v truhlících, čerstvé bylinky jsou opravdu nejlepší. Ať už se rozhodnete grilovat maso hovězí nebo vepřové, bylinky dodají masu specifickou chuť a nejlepší jsou ty čerstvě utržené ze zahrady. Je třeba je používat je však musíte s mírou, jinak by vám maso mohlo zhořknout. Je jen třeba zavítat mezi zahradní grily a vybrat si ten pravý.
Venkovní grily a zahradní posezení
Na našich zahradách nesmí chybět posezení a gril. Pokud máte málo místa a přesto chcete grilovat, zkuste alespoň přenosné mini grily. Zahrada je místo, kde odpočíváte a relaxujete, kde si klidně posedíte a povídáte, pozorujete zapadající slunce a vycházející měsíc. Grilování podtrhne klidnou a pohodovou atmosféru. Když si vyberete libové maso, uděláte svoje jídlo zdravější. Kvalitnější a méně tučné maso raději solte až po grilování a jen jemně pokapejte olejem. Mřížku grilu pořádně vyčistěte kovovým kartáčem. Zapomeňte na pečivo a opečte si brambory, grilovanou cuketu, lilek, papriku, cibuli či keříková mini rajčata. Jestliže grilujete na dřevěném uhlí, nemělo by do něj odkapávat příliš mnoho tuku. Jeho spalováním se uvolňují karcinogeny.